Informatiebijeenkomst Starten met KIK-V - Doe mee!

Op donderdag 11 maart van 14.00 - 15.30 uur organiseert KIK-V (Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg) een online informatiebijeenkomst over de implementatie van de afsprakenset KIK-V. Deze bijeenkomst is een herhaling van de bijeenkomst van 26 november 2020. De middag is bedoeld voor zorgaanbieders die meer willen weten over wat KIK-V voor hen betekent en hoe zij zich daarop kunnen voorbereiden. 

Ervaringen van anderen

Zorgaanbieders die al deelnemen aan KIK-V vertellen over hun ervaringen. Zo hoort u van uw vakcollega’s wat KIK-V betekent in de dagelijkse praktijk, in het werkproces en wat het oplevert. De bijeenkomst is zowel voor beleids- als ICT-medewerkers interessant. 

Binnen KIK-V werken instellingen voor verpleeghuiszorg en betrokken ketenpartijen samen om de gegevensuitwisseling over de kwaliteit van verpleeghuiszorg effectiever en efficiënter te maken. Het fundament voor deze samenwerking en gegevensuitwisseling is een afsprakenset tussen betrokken partijen. De afspraken dragen bij aan het onderlinge vertrouwen en faciliteren een nieuwe, meer gezamenlijke manier van werken. Ook versterken de afspraken de onderlinge interoperabiliteit (elkaar begrijpen en gegevens kunnen uitwisselen). Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen van de afsprakenset? Bekijk dan deze korte video.

KIK-V tweede informatiebijeenkomst

Programma bijeenkomst

Het wordt een informatief programma met veel gastsprekers uit de verpleeghuissector. Met hen bespreken we onder andere de volgende onderwerpen.

  • Wat willen we bereiken met KIK-V?
    Gastsprekers: Nathalie Koopman (Projectmanager KIK-V bij Patiëntenfederatie Nederland) en Linda van den Boogaard (Bestuurssecretaris bij Vilente)
  • Waar bestaat 'implementatie' concreet uit en wat levert het op?
    Gastsprekers: Karin Kortekaas (Adviseur Kwaliteit & Veiligheid bij Omring), Machteld Bouman (HR-professional bij Zorggroep Reinalda) en Merijn van Zuijdam (Data-adviseur bij Attent Zorg en Behandeling)

Na afloop van de bijeenkomst weet u wat KIK-V voor uw organisatie betekent en hoe u uw organisatie kunt voorbereiden op de implementatie. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor het stellen van uw vragen over KIK-V.

Meld u nu al aan

Het programma start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Bent u geïnteresseerd in deelname aan de bijeenkomst, meld u dan zo snel mogelijk aan. 

Tot 11 maart!