KIK-V start met analistenspreekuur

Een belangrijk onderdeel van de implementatie van KIK-V is het geautomatiseerd verzamelen van gegevens uit bron-applicaties. Hiervoor is kennis nodig van de wijze waarop gegevens worden vastgelegd en hoe ze uit de applicaties kunnen worden gehaald. Deze kennis is vaak belegd bij applicatie- of gegevensbeheerders. Om hen te ondersteunen bij de implementatie start programma KIK-V met een maandelijks analistenspreekuur.

KIK-V online bijeenkomst

In de kennissessies die programma KIK-V houdt, is een toenemende behoefte merkbaar om specifieke onderwerpen te bespreken. Denk aan (toepassing van) techniek, veiligheid, exportfunctionaliteiten, conversie van gegevens en gebruik van bestaande BI-oplossingen bij zorgaanbieders. Deze vragen komen veelal van functioneel beheerders, BI-specialisten, IT-beheerders, informatiemanagers en functionarissen belast met het aanleveren van interne managementinformatie. 

Op die behoefte wil KIK-V inspelen met het maandelijkse analistenspreekuur. Zorgaanbieders kunnen tijdens dit uur digitaal ‘binnenlopen’ en hun vraag stellen. Informatiespecialisten en implementatieadviseurs van KIK-V gaan daarover met hen in gesprek. Zij kunnen vragen van zorgaanbieders over (de toepassing van) techniek in het implementatieproces van de KIK-V Afsprakenset (zoveel mogelijk) direct beantwoorden. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld het gebruik van referentieontwerpen en het inrichten van databases met linked data.

Het online spreekuur is vooral bedoeld voor zorgaanbieders die hun gegevenshuishouding in de basis al op orde hebben en daardoor in staat zijn om zelfstandig geautomatiseerd gegevens te exporteren naar bijvoorbeeld een dataplatform met BI-omgeving.

Het eerste spreekuur vindt plaats op 25 januari van 9.30 tot 11.00 uur. Zorgaanbieders kunnen gedurende het spreekuur vragen stellen, maar alleen luisteren mag ook. Stuur een mail naar: infokikv@zinl.nl, dan ontvang je de link voor het spreekuur. Het is prettig als je je vraag van tevoren ook naar dit adres mailt. Dan kunnen we ons voorbereiden en je tijdens de sessie zo goed mogelijk van dienst zijn.