Invultool KIK-V maakt einde aan gepuzzel rond aanlevering kwaliteitsindicatoren

Voor veel zorgaanbieders is het aanleveren van kwaliteitsgegevens voor het ODB (Openbaar Databestand) altijd een behoorlijk gepuzzel. Welke gegevens heb ik nodig, waar staan ze en hoe bereken ik de indicatoren die ik moet aanleveren bij DESAN? Met de Invultool KIK-V krijg je meer grip op de berekening en aanlevering van kwaliteitsgegevens.

Invultool kwaliteitsindicatoren

De Afsprakenset KIK-V zorgt ervoor dat de informatie-uitvraag over kwaliteit in de verpleeghuiszorg beter te voorspellen en te beantwoorden wordt. Dat komt omdat zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van al aanwezige gegevens. Zorgaanbieders kunnen daardoor hun processen beter inrichten en digitaliseren.

Zorgaanbieders die nog niet zoveel gedigitaliseerd hebben of op een eenvoudige manier inzicht willen krijgen in de aan te leveren indicatoren, kunnen dat nu doen met behulp van de Invultool KIK-V.

De tool helpt bij het verzamelen van gegevens en het berekenen van de indicatoren Personeelssamenstelling en Basisveiligheid. De indicatoren kunnen worden ingevoerd in het DESAN-portaal. Einde aan het gepuzzel dus!

De voordelen van de Invultool KIK-V op een rij:

  • Je hebt een overzicht van de interne gegevens die nodig zijn om de kwaliteitsindicatoren te kunnen berekenen.
  • Je ervaart het gemak van een tool die – na het invullen van de interne gegevens – automatisch de kwaliteitsindicatoren voor jouw organisatie berekent.
  • Door een eenduidige interpretatie van het handboek indicatoren Personeelssamenstellingen berekening van de indicatoren zijn deze vergelijkbaar met die van soortgelijke organisaties en kun je ermee benchmarken.

Waar vind ik de invultool?

De invultool met bijbehorende handleiding is hier te downloaden.

De invultool wordt ook gebruikt in de kennissessies die door KIK-V worden verzorgd. Wil je daaraan deelnemen? Meld je dan hier aan via infokik-v@zinl.nl.