Verpleeghuiszorg
© Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V december 2020 | nummer 2

Welkom in de tweede editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief leest u onder meer de eerste ervaringen van zorgorganisatie Kennemerland met de (proef)implementatie van KIK-V. We blikken terug op de informatiebijeenkomst voor zorgaanbieders en vertellen meer over de Modelgegevensset 0.5. Voor nu wensen wij u vast fijne feestdagen en veel leesplezier.

Vragen? Stuur uw reactie via ons contactformulier.

Informatiebijeenkomst: aan de slag met KIK-V

Zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg hebben 26 november online kennisgemaakt met het programma KIK-V. Gastsprekers van Patiëntenfederatie Nederland, de Zorgboog, Zorgbalans en thuiszorginstelling Aafje deelden hun ervaringen met KIK-V met vakgenoten. De meerwaarde van KIK-V voor zorgaanbieders stond centraal. Zorgaanbieders werden uitgenodigd om te starten met de implementatie van KIK-V in hun organisatie.

Informatiebijeenkomst: aan de slag met KIK-V

KIK-V Informatiebijeenkomst

Koplopers implementatie KIK-V zijn van start

Eind november zetten 5 zorgaanbieders uit regio Kennemerland een belangrijke stap in de implementatie van de afsprakenset KIK-V. In 2 kennissessies kregen deze koplopers concrete informatie over het werken met de Modelgegevensset, toegespitst op het thema ‘personeelssamenstelling’. Gewapend met die kennis kunnen de HR-professionals en applicatiebeheerders van deze koplopers nu écht aan de slag.

Koplopers implementatie KIK-V zijn van start

KIK-V Op de werkvloer

Modelgegevensset KIK-V 0.5 gepubliceerd voor review

Instellingen voor verpleeghuiszorg en andere partijen met een publieke taak werken binnen KIK-V samen om de gegevensuitwisseling over de kwaliteit van verpleeghuiszorg effectiever en efficiënter te maken. Het fundament voor deze samenwerking en gegevensuitwisseling is een afsprakenset tussen de betrokken partijen. Onderdeel daarvan is de Modelgegevensset 0.5.

KIK-V Verpleeghuis overleg