Verpleeghuiszorg
© Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V oktober 2020 | nummer 1

Welkom in de eerste editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief delen we volop informatie over KIK-V. We bespreken de laatste ontwikkelingen en een aantal interessante onderwerpen, zoals de afsprakenset en toetsing daarvan in de praktijk.

Meld u zich ook aan voor onze bijeenkomst op donderdag 26 november (10.30 - 12.00 uur)?

Vragen? Stuur uw reactie via ons contactformulier.

KIK-V: een eerste kennismaking

Een van de voorwaarden om de verpleeghuiszorg te kunnen verbeteren, is een meer gestroomlijnde uitwisseling van kwaliteitsinformatie over deze zorg. In het programma ‘Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg’ (KIK-V) werken zorgaanbieders en andere betrokken partijen samen om deze informatie-uitwisseling te verbeteren. Hoe doen we dat, waarom doen we dat en wat willen we bereiken?

KIK-V levert win-winsituatie op voor alle partijen

KIK-V Zorgmedewerkster in verpleeghuis helpt met bloemen

Afsprakenset in de praktijk getoetst

Het doel van de afsprakenset KIK-V is een slimmere en efficiëntere uitwisseling van kwaliteitsgegevens, met minder administratieve lasten voor zorgaanbieders. Maar hoe pakt de afsprakenset uit in de praktijk? En hoe kunnen we deze afspraken het best in de praktijk implementeren? Voor een antwoord op deze vragen heeft KIK-V een aantal praktijktoetsen uitgevoerd.

Afsprakenset in de praktijk getoetst

KIK-V Zorgmedewerkster in verpleeghuis schenkt koffie in de woonkamer

Nieuwe fase KIK-V: start implementatie afsprakenset

De afgelopen maanden hebben zorgaanbieders en andere ketenpartijen hard gewerkt aan het ontwerpen van de afsprakenset KIK-V. De versie waarmee we de implementatieaanpak gaan toetsen is begin oktober opgeleverd. Daarmee gaat KIK-V een nieuwe fase in; die van de implementatie. Hoe pakken we dat aan?

Nieuwe fase KIK-V: start implementatie afsprakenset

KIK-V Het vraag en antwoordspel (nu) - illustratie
© Michel Henry, Lost Lemon