Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V december 2021 | nummer 11

Welkom in de elfde editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief een interview met Rick Hagelstein, waarnemend manager Langdurige Zorg bij het ministerie van VWS. Hij vertelt over de werkbezoeken van VWS aan enkele zorgaanbieders die met KIK-V zijn begonnen. Daarnaast een interview met Nina van Ingen van Zorgkantoren Coöperatie VGZ over hoe zij zorgaanbieders informeren over KIK-V. Natuurlijk komen er ook in het nieuwe jaar weer nieuwe informatie- en kennissessies aan waar u zich nog voor kunt aanmelden.

'Ik heb vooral veel enthousiasme ervaren'

Samen met zijn collega Johan Ulenkate bracht Rick Hagelstein de afgelopen maanden twee – live –werkbezoeken aan zorgaanbieders die met KIK-V aan de slag zijn. Eerder al woonde hij een online werkbezoek bij. Rick is waarnemend manager Langdurige Zorg bij het ministerie van VWS. ‘Ik vind het belangrijk om de impact van het beleid in de praktijk te zien, er een beeld bij te hebben hoe het werkt.’

Lees hier het volledige artikel:

'Ik heb vooral veel enthousiasme ervaren'

Rick Hagelstein

Zorgkantoren Coöperatie VGZ informeert zijn zorgaanbieders over KIK-V

Zorgkantoren Coöperatie VGZ hield in november vier online informatiebijeenkomsten over KIK-V. 55 zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg namen eraan deel. “Interessant: bijna iedereen had al van het programma gehoord, of was ermee bezig”, zegt zorginkoper Langdurige zorg Nina van Ingen, die de bijeenkomsten organiseerde.

Lees hier verder:

Zorgkantoren Coöperatie VGZ informeert zijn zorgaanbieders over KIK-V

Nina van Ingen van Zorgkantoren Coöperatie VGZ

Kenisssessies in het nieuwe jaar

De kenissessies gaan ook in januari weer van start! Dit is bedoeld voor zorgaanbieders die besloten hebben te starten met de implementatie van KIK-V. Zij zullen hierin worden begeleid in een reeks van 4 kenissessies. Op 20 januari vindt de startbijeenkomst van de eerstvolgende reeks plaats. U kunt zich aanmelden via infokikv@zinl.nl.

Liever nog wat meer informatie? Lees het via onderstaande link:

Startbijeenkomst kennissessies voor zorgaanbieders