Verpleeghuiszorg

Nieuwsbrief KIK-V mei 2021 | nummer 5

Welkom in de vijfde editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief een mooi interview met Wim Sijstermans van de NZa, waarin de winst van KIK-V voor alle betrokken partijen nog eens wordt onderstreept. We vertellen u over de kennissessies waarin zorgaanbieders gezamenlijk ondersteuning krijgen bij de implementatie van KIK-V. Tot slot nemen we u mee in, inmiddels deel 5, van onze serie over de Achterhoek waar verschillende zorgorganisaties aan de slag zijn met KIK-V.

Goed om te weten: u kunt zich nog aanmelden voor de werksessies.

Vragen? Stuur uw reactie via ons contactformulier.

NZa-bestuurslid Wim Sijstermans: "Je hebt vanaf dag 1 profijt van KIK-V"

Wim Sijstermans kan er bijna lyrisch over worden. Zo groot vindt het bestuurslid van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de voordelen van KIK-V. Werken met KIK-V betekent winst voor alle partijen: zorgorganisaties, informatievragende ketenpartners en – misschien wel het belangrijkste – cliënten en mantelzorgers, zo is zijn overtuiging.

NZa-bestuurslid Wim Sijstermans: "Je hebt vanaf dag 1 profijt van KIK-V"

Wim Sijstermans van de NZa zit op een stoel

"In een kennissessie kun je meeliften op kennis van de ander"

Om zorgaanbieders te ondersteunen bij de implementatie van de Afsprakenset organiseert KIK-V een aantal reeksen van kennissessies voor zorgaanbieders. Deze bestaan uit 4 opeenvolgende online bijeenkomsten. De doorlooptijd is enkele maanden. Zorgaanbieders krijgen in een kleine groep gezamenlijk ondersteuning bij de implementatie van KIK-V.

"In een kennissessie kun je meeliften op kennis van de ander"

KIK-V Oudere meneer met rollator en zorgmedewerkster in een verpleeghuis

"We zijn ook al bezig met de volgende stap"

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 5: Sensire. Carlijn Pierik is verpleegkundige-informatiekundige bij de Achterhoekse zorgorganisatie Sensire.

"We zijn ook al bezig met de volgende stap"

Medewerker naast oudere bewoner