"Het stuk voor HR was snel klaar"

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 7: Azora. Dinand Woolschot is manager ICT en innovatie en informatiemanager van de Achterhoekse zorgorganisatie Azora. Hidde Visser is applicatiebeheerder en BI-specialist bij de Achterhoekse zorgorganisatie Azora.

Behoorlijk bewerkelijk

Hidde: "Wat ons na het eerste gesprek met KIK-V duidelijk werd, is dát en hóé we straks op eenvoudige wijze data kunnen gebruiken en aanleveren. Nu worden we uit verschillende hoeken ‘belaagd’ met vragen om informatie. Het is soms behoorlijk bewerkelijk om die gegevens op te hoesten. Vooral ook omdat niet altijd duidelijk is wat de instanties nu eigenlijk precies van ons vragen."

Feedback gegeven

Hidde: "Samen met 2 collega’s heb ik het referentieontwerp van KIK-V bekeken voor wat betreft HRM en salarissen. Welke gegevens worden daarin gevraagd en welke zitten al in ons AFAS-systeem? Die twee dingen hebben we met elkaar vergeleken. De conclusie is dat de gegevens al grotendeels in ons systeem zitten.

Wat ik miste in het referentieontwerp waren voorbeelden om te verduidelijken wat met bepaalde termen werd bedoeld. Als er staat ‘arbeidsovereenkomst’, gaat het dan om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of voor onbepaalde tijd, of allebei? ‘Attribuut’ bleek ‘veld’ te betekenen, dat soort dingetjes. Die opmerkingen hebben wij als feedback aan KIK-V teruggegeven."

Hidde Visser voor Azora

Cliëntdossier is ingewikkelder

Dinand: "Het stuk voor HR was eigenlijk vrij snel klaar. De gegevens zijn gemakkelijk aan te leveren, vanuit een eenduidige database. Spannender wordt het als het om ONS gaat, het systeem van Nedap waarmee wij onze cliëntdossiers beheren. Dat ligt ingewikkelder. Ik noem als voorbeeld het gewicht van een cliënt. Het kan zijn dat de ene afdeling of zorgverlener dat bij een vrij veld invult, en een ander ergens anders. Dan wordt het lastiger om die gegevens met een druk op de knop boven tafel te krijgen. Bij de vervolgafspraak met KIK-V gaan we daar verder over praten."

Over zorgorganisatie Azora

  • 9 woonzorglocaties (in Terborg, Varsseveld, Ulft, ’s-Heerenberg, Zeddam, Gendringen, Silvolde).
  • Thuiszorg (Oude IJsselstreek en Montferland).
  • Advies- en behandelcentrum (met o.a. fysiotherapeuten en psychiaters).
  • Aantal medewerkers: ruim 2000.