Toekomstig netwerkmodel in video helder uitgelegd

Op de weg naar een duurzame en efficiƫnte informatieuitwisseling in de zorg is het Programma KIK-V slechts een van de actoren. Er zijn er (veel) meer. Hoe die zich tot elkaar verhouden en in welke context ze samenwerken, wordt helder uitgelegd in een video op het Portaal voor iStandaarden in de Zorg en Ondersteuning, IZO.

Toekomstig netwerkmodel IZO
Beeld: ©IZO

In het Programma KIK-V werken ketenpartijen in de verpleeghuiszorg samen aan betere uitwisseling van informatie. Een van de uitgangspunten hierbij is het ontsluiten van gegevens vanuit de bron. Hiervoor wordt op dit moment een nieuwe, toekomstbestendige uitwisselmethodiek ontwikkeld: het netwerkmodel. De animatievideo op iStandaarden.nl laat zien hoe de situatie nu is en hoe dit model eruitziet.

Nu al uitwisselen volgens principes netwerkmodel?

Partijen die werken aan de implementatie van KIK-V kunnen ervoor kiezen om nu al informatie uit te wisselen volgens de principes van het netwerkmodel.

Meer informatie over dit instapniveau