"Zo’n 80 procent ging redelijk makkelijk"

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 8: De Gouden Leeuw Groep. Hanneke Bonga is P&O-medewerker bij zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep.

Hanneke Bonga en Stephanie van Schriek voor zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep
Hanneke Bonga en Stephanie van Schriek voor zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep

Goed begin

"Samen met mijn collega van de salarisadministratie zijn we het referentieontwerp aan het invullen. Toen we eraan begonnen, wisten we niet zo goed wat we konden verwachten. Het zag er allemaal nogal ingewikkeld uit. Uiteindelijk bleek dat het ging om een standaardmodel waarin alleen de afwijkingen aangegeven moeten worden. De gegevens komen uit ons personeelssysteem, Visma. We hebben gekeken naar: welke hebben we volgens het ontwerp nodig, staan die in Visma en zo ja, waar? Het overgrote deel, zo’n 80 procent, konden we er redelijk makkelijk uithalen."

Onzichtbare gegevens

"Helaas zijn er ook gegevens die we niet zo makkelijk uit het systeem kunnen halen. Het gaat om gegevens die wij als afnemer niet kunnen zien, een soort programmeertaal. We vermoeden dat die aan de achterkant van het systeem te zien zijn. Wij zijn een kleine organisatie zonder IT-afdeling, dus we hebben contact opgenomen met de supportdesk van de softwareleverancier. Misschien gaan we ook nog kijken hoe andere organisaties die Visma gebruiken dit hebben opgelost."

Over zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep

  • Wonen met zorg, thuiszorg, dagbesteding, zorghotel in de Achterhoek.
  • 2 locaties (Laag-Keppel en Zelhem + hoofdkantoor in Silvolde).
  • Aantal medewerkers: 250.