Alle KIK-V-bijeenkomsten op een rij

KIK-V organiseert verschillende soorten bijeenkomsten om zorgaanbieders op weg te helpen. Inmiddels zijn het er zoveel dat we ze nog even op een rijtje zetten.

KIK-V bijeenkomsten (1)

De informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we wat KIK-V voor organisaties betekent en welke eerste stappen zorgaanbieders kunnen zetten richting implementatie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor zorgaanbieders die nog weinig tot geen kennis hebben van KIK-V en die zich willen oriƫnteren of laten informeren. Een eerste kennismaking met KIK-V dus, waarbij we in alle rust uitleggen wat het programma is en wat het organisaties kan opleveren. Informatiebijeenkomsten worden vaak bezocht door kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers, ICT-medewerkers en controllers.

Ook kennismaken met KIK-V? De eerstvolgende informatiebijeenkomst vindt plaats op 17 februari. Aanmelden doe je via dit registratieformulier.

De kennissessies

Zodra zorgaanbieders zijn gestart met KIK-V, kunnen zij ondersteuning van onze implementatie-adviseurs ontvangen. In een reeks van vier kennissessies nemen de adviseurs ze mee in de verschillende implementatiestappen en helpen zij met de formats en het werken met tools. De kennissessies vinden in groepsverband plaats zodat zorgaanbieders ervaringen in het verbeteren van hun informatiehuishouding kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Kennissessies worden vaak bezocht door kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers, ICT-medewerkers en controllers.

Ook gestart met KIK-V en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je gauw aan voor de start van de volgende reeks kennissessies op 15 februari.

Het analistenspreekuur

Is jouw organisatie met KIK-V gestart en leeft de wens om in te stappen op instapniveau 2? Dan heb je misschien technische vragen die te specifiek zijn om er tijdens de kennissessies diep op in te gaan. Met deze vragen kun je terecht bij het KIK-V-analistenspreekuur.
Het analistenspreekuur is precies wat je bij een spreekuur verwacht: je loopt (digitaal) binnen zonder afspraak en kunt direct al je vragen stellen. Tijdens dit uur zit het implementatieteam samen met KIK-V-business-analisten klaar om ze te beantwoorden. Vragen die voorbijkomen gaan vaak over (toepassing van) techniek, veiligheid, exportfunctionaliteiten, conversie van gegevens, ontologie en gebruik van bestaande BI-oplossingen. Het analistenspreekuur wordt vaak bezocht door Informatiemanagers, data-analisten, BI-specialisten en ICT-medewerkers.

Het eerstvolgende analistenspreekuur vindt plaats op 10 maart. Je kunt je nu al aanmelden door een mail te sturen naar: infokik-v@zinl.nl.

Klankbordgroep

Het is belangrijk dat KIK-V aansluit bij de wensen van zorgaanbieders. Daarom toetsen wij de KIK-V-methode bij onze klankbordgroep. Zo toetsen we onder andere welke gegevens wel en niet bij zorgaanbieders worden vastgelegd, uit welke bronsystemen ze komen en wat de kwaliteit ervan is. Ook hebben we het over de manier waarop vragen van ketenpartijen kunnen worden geformuleerd, zodat ze beter aansluiten bij de gegevens die beschikbaar zijn bij de zorgaanbieder. De klankbordgroep komt ongeveer 1 keer per 2 maanden digitaal samen. Deelname is op uitnodiging.

De softwareleveranciersbijeenkomst

Ook de softwareleveranciers kunnen bij KIK-V terecht om informatie op te halen. Tijdens de softwareleveranciersbijeenkomst worden zij bijgepraat over de ontwikkelingen binnen het programma KIK-V, hun rol daarin en de lopende activiteiten.