Zorg & ICT: samen werken aan databeschikbaarheid

Deze maand nam KIK-V voor de tweede keer deel aan de grootste health tech event van Nederland, de Zorg & ICT beurs. Dit jaarlijkse evenement brengt zorg- en ICT-professionals samen om de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector te verkennen.

zorg en ict 2024

Op uitnodiging van het Zorginstituut stond KIK-V dit keer op het paviljoen ‘Samenwerken aan databeschikbaarheid’ samen met het Zorginstituut, VWS, Nictiz, NEN, VZVZ en MedMij. KIK-V projectleider Josien Reuver zegt hierover: “De organisaties die op het databeschikbaarheidsplein staan werken samen aan verschillende projecten waarin gegevensuitwisseling en slim (her)gebruik van data centraal staan. Het belang van databeschikbaarheid en datagedreven dragen we op dit databeschikbaarheidsplein gezamenlijk uit.”  

Invulling van het netwerkperspectief

De boodschappen werden verder uitgediept in de presentatie van Joost Wagenaar (eOverdracht), Harmen Epema ( regio Friesland) en Joost Wildenberg (KIK-V). Samen stonden ze stil bij het belang van E-overdracht en KIK-V, en bespraken de regionale invulling van het netwerkperspectief. Harmen lichtte concreet toe op welke manier het netwerkperspectief een plek heeft in de regionale samenwerking tussen Friese zorgorganisaties. De powerpointpresentatie is binnenkort online beschikbaar. 

“Het belang van databeschikbaarheid en datagedreven werken willen we gezamenlijk uitdragen”

Samenwerken aan databeschikbaarheid

De gezamenlijke invulling van het databeschikbaarheidsplein liet opnieuw zien hoe verschillende trajecten en programma’s op het gebied van data met elkaar verbonden zijn. Het is van belang om deze samenwerking te blijven zoeken om op deze manier zorgaanbieders optimaal te ondersteunen in hun vraagstukken rond data. Wil je nog meer weten over de manier waarop we dit gezamenlijk vorm geven? Lees dan dit artikel nog eens terug.

*Kijk in de alfabetische begrippenlijst voor uitleg