"Altijd meerdere mensen nodig om gegevens aan te leveren"

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 4: De Gouden Leeuw Groep. Hanneke Bonga is P&O-medewerker en Stephanie van Schriek is P&O Adviseur bij zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep.

Hanneke Bonga en Stephanie van Schriek voor zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep
Hanneke Bonga en Stephanie van Schriek voor zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep

Veel werk

HB: "Wij doen mee omdat we als organisatie profijt van KIK-V denken te kunnen hebben. We verwachten dat gestandaardiseerde gegevensuitvraag de norm gaat worden."

SvS: "Er zijn al diverse samenwerkingsverbanden in de Achterhoek opgezet, bijvoorbeeld in verband met corona. We weten elkaar te vinden."

HB: "Onze P&O-afdeling is momenteel bezig om digitale processen verder uit te werken en te implementeren."

SvS: "Dit jaar gaan we de personeelsdossiers digitaliseren. Bij KIK-V zijn behalve de afdeling P&O, ook de afdeling kwaliteit, financiën en een bestuurder betrokken. Verzoeken om gegevens over onze personeelssamenstelling halen we uit ons HR-systeem Visma. Voor aantallen fte’s moeten we met onze controller schakelen omdat er aan onze oproepkrachten geen fte’s hangen. De uren moeten wel meegenomen worden, maar zijn in het HR-systeem niet zichtbaar voor ons. We hebben dus altijd meerdere mensen nodig om de gegevens te kunnen aanleveren. Het is veel werk, maar sinds kort iets eenvoudiger omdat we de Zorgmonitor gebruiken."

Betrouwbare aanlevering

HB: "De informatiebijeenkomst van KIK-V heeft duidelijk gemaakt wat de doelstelling is. Wat de implementatie voor onze organisatie gaat betekenen, gaan we de komende periode ervaren."

SvS: "In ieder geval willen we een efficiëntere én meer betrouwbare aanlevering van gegevens bereiken. Nu kun je uitvragen op verschillende manieren interpreteren. We verwachten dat KIK-V ons helpt om tot het gewenst resultaat te komen door middel van een betrouwbare aanlevering."

Over zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep

  • Wonen met zorg, thuiszorg, dagbesteding, zorghotel in de Achterhoek.
  • 2 locaties (Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Zelhem, vanaf medio 2021 nog een locatie in Zutphen, hoofdkantoor in Silvolde).
  • Aantal medewerkers: 250.