‘Hopelijk ook stap naar meer business intelligence’

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 3: Azora. Dinand Woolschot is manager ICT en innovatie en informatiemanager bij Azora.

Tijdwinst behalen

Dinand Woolschot: "Wij staan nog heel erg aan het begin van KIK-V. Het programma is toegevoegd aan de digitale kalender van het intramurale beraad, een samenwerkingsverband tussen bestuurders van zorgpartijen in de Achterhoek. Wat ons met name triggerde om mee te doen is de uitvraag en aanlevering van data aan de zorgkantoren. Die uitvraag is nu niet eenduidig en niet gestructureerd, we moeten elk jaar opnieuw het wiel uitvinden. Dus we willen graag van de KIK-V-gelegenheid gebruikmaken om dat te vereenvoudigen, meer inzicht te krijgen en tijdwinst behalen. Tegelijkertijd hopen we dat we zelf meer met de gegevens kunnen doen voor onze eigen organisatie."

Dinand Woolschot voor Azora
Dinand Woolschot van Azora

Meer doen met business intelligence

"Er is nog een andere intrinsieke motivatie, die misschien wel belangrijker is. In de aanpak van Sensire, die veel verder zijn dan wij, zagen we dat KIK-V voor hen onderdeel is van een echte BI-omgeving (business intelligence, red.). Wij roepen al langer dat we meer met BI moeten. Het staat bij ons nog in de kinderschoenen. Met KIK-V komt in ieder geval het begrip BI meer onder de aandacht in de organisatie. We hopen een stap naar volwassenheid te kunnen maken op dit onderwerp. 

Ons applicatielandschap is redelijk versnipperd. Wel werken we al sinds een jaar of 12, 13 met een ECD (elektronisch cliëntendossier). We hebben een eigen ICT-afdeling. We doen zoveel mogelijk zelf omdat we zo dicht mogelijk tegen de zorg aan willen staan.

Onlangs hebben we de startbijeenkomst gehad. Die was verhelderend omdat we meer details hoorden over wat KIK-V nu precies inhoudt. Het is op dit moment nog lastig in te schatten hoeveel werk en tijd het ons gaat kosten. We gaan het zien."

Over zorgorganisatie Azora

  • 9 woonzorglocaties (in Terborg, Varsseveld, Ulft, ’s-Heerenberg, Zeddam, Gendringen, Silvolde).
  • Thuiszorg (Oude IJsselstreek en Montferland). 
  • Advies- en behandelcentrum (met onder andere fysiotherapeuten en psychiaters). 
  • Ruim 2000 medewerkers.