Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V januari 2023 | nummer 1

Welkom in de eerste editie van de nieuwsbrief KIK-V in 2023! In deze nieuwsbrief lees je een interview met de IGJ over de nieuwe Uitwisselprofielen. Ook vind je in de nieuwsbrief de Handreiking integrale benadering InZicht en KIK-V en vertelt Hendrik-Jan van den Berg van Lelie zorggroep over zijn ervaringen met KIK-V.

Vragen? Stel ze via ons contactformulier.

De IGJ durft het aan!

Flora Palimetaki is senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ). Samen met haar collega Peter Coolen, adviseur, vertelt ze over de vereenvoudigde vragenlijst die de IGJ sinds begin dit jaar gebruikt om gegevens op te vragen bij verpleeghuizen. Voorafgaand aan een inspectiebezoek krijgt een verpleeghuis geen lange vragenlijst meer, maar een mail met slechts drie korte vragen. Deze werkwijze is afgesproken in het IGJ-uitwisselprofiel van KIK-V.

Lees hier het volledige interview met Flora en Peter:

Slechts drie vragen voor een inspectiebezoek? De IGJ durft het aan!

Handreiking InZicht en KIK-V beschikbaar

Sinds medio januari is de aangekondigde Handreiking integrale benadering InZicht en KIK-V regio Achterhoek te gebruiken. De Handreiking helpt om beschikbare gegevens beter te benutten en efficient samen te werken in regionaal verband. De achtergronden en praktische adviezen in de Handreiking zijn gebaseerd op praktijkervaringen in de regio Achterhoek.

De Handreiking integrale benadering InZicht en KIK-V kun je hier downloaden:

Handreiking integrale benadering InZicht - KIK-V

Lelie zorggroep over KIK-V

Hendrik-Jan van den Berg (Lelie zorggroep) vertelt over de keuze om mee te werken aan KIK-V en deelt zijn ervaringen met het programma. De video kun je hier bekijken:

Interview Leliezorggroep over KIK-V