Verpleeghuiszorg

Nieuwsbrief KIK-V april 2021 | nummer 4

Welkom in de vierde editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief een korte terugblik van het (online) bezoek dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht aan zorgorganisatie Aafje om te horen over hun ervaringen met KIK-V. We  vertellen u over de zelfscan en waarom al meer dan 50 zorgaanbieders deze hebben ingevuld. Tot slot nemen we u mee naar de Achterhoek waar inmiddels verschillende zorgorganisaties aan de slag zijn met KIK-V. Nog goed om te weten: u kunt zich nog aanmelden voor de werksessies

Vragen? Stuur uw reactie via ons contactformulier

Zorgorganisatie Aafje: "Sturen op kwaliteit doe je voor bewoners"

Aafje in Rotterdam bevindt zich in de voorhoede van zorgorganisaties die bezig zijn met digitale uitwisseling van kwaliteitsinformatie. Deelname aan KIK-V gaf daar een stevige impuls aan, zo bleek tijdens de online presentatie die Aafje op 31 maart aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaf. 

Zorgorganisatie Aafje: "Sturen op kwaliteit doe je voor bewoners"

Zorgorganisatie Aafje

Al ruim 50 zorgaanbieders deden zelfscan KIK-V

Meer dan 150 zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg verdiepten zich al in de Afsprakenset KIK-V. Het convenant over de afspraken werd eind januari door alle ketenpartijen ondertekend. Van de 150 hebben inmiddels ruim 50 organisaties de zelfscan ingevuld. 

Al ruim 50 zorgaanbieders deden zelfscan KIK-V

KIK-V zelfscan wordt ingevuld door 3 mensen

"Wij denken en kijken liever mee vanaf het begin"

In de Gelderse Achterhoek zijn 4 zorgorganisaties druk bezig met KIK-V: Sensire, Azora, Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep. We volgen hun vorderingen de komende maanden. Deel 1: Stichting Zorgorganisatie Marga Klompé.

"Wij denken en kijken liever mee vanaf het begin"

Floris Geessinck is informatiemanager bij zorgorganisatie Marga Klompé