Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V oktober 2021 | nummer 9

Welkom in de negende editie van de nieuwsbrief KIK-V! In deze nieuwsbrief een oproep voor zorgaanbieders om zich aan te sluiten bij de KIK-V klankbordgroep. Daarnaast een aankondiging van de online informatiebijeenkomst op maandag 6 december. Tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen we u wat het implementeren van KIK-V voor uw organisatie oplevert. Ook vindt u in deze nieuwsbrief een verslag van het werkbezoek van Ministerie van VWS aan Woonzorgboerderij Moriahoeve. Tot slot vertelt Daan van Assen, medewerker bij Zorgkantoor DSW, hoe KIK-V hen ondersteunt om meer datagedreven te werken.

Goed om te weten: u kunt zich nog aanmelden voor verschillende bijeenkomsten.

Vragen? Stuur uw reactie via ons contactformulier.

Zorgaanbieders die willen meedenken over informatie-uitvragen kunnen zich nu aanmelden voor de klankbordgroep!

Het programma KIK-V werkt aan het ontwikkelen van afspraken tussen zorgaanbieders en ketenpartijen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van deze afspraken is dat afstemming plaatsvindt tussen de informatievraag van de ketenpartij en de gegevens die bij de zorgaanbieders in het primaire proces worden geregistreerd. KIK-V onderzoekt welke gegevens de zorgaanbieder beschikbaar heeft om uitvragen van de ketenpartijen te kunnen beantwoorden. Om de afspraken zo veel mogelijk op de praktijk aan te laten sluiten, zijn we op zoek naar zorgaanbieders die in een klankbordgroep willen deelnemen. In de klankbordgroep toetsen we onder andere welke gegevens wel en niet worden vastgelegd bij zorgaanbieders, uit welke bronsystemen de gegevens komen en wat de kwaliteit van de gegevens is. Tevens zullen we de klankbordgroep op korte termijn ook vragen actief mee te denken over de manier waarop vragen van ketenpartijen kunnen worden geformuleerd om beter aan te sluiten bij de gegevens die beschikbaar zijn bij de zorgaanbieder. 

Wilt u actief meedenken over toekomstige afspraken die voor de gehele sector gaan gelden? Het inhoudelijk gesprek voeren met vakgenoten over informatievoorziening? Kunt u laten zien hoe de informatie-uitvraag het best kan aansluiten op de beschikbare informatie uit de aanbiederspraktijk? Dan bent u van harte welkom in de klankbordgroep! Naar verwachting komt de klankbordgroep ongeveer 1 keer per 2 maanden digitaal samen, en mogelijk wordt zij tussentijds schriftelijk geconsulteerd.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar infokikv@zinl.nl, eventuele vragen kunt u ook per mail sturen.

Werkbezoek VWS aan Woonzorgboerderij Moriahoeve

KIK-V heeft aandacht voor kleine zorgaanbieders en neemt ze serieus. Dat vindt Carla de Kievid, bestuurssecretaris van Moriahoeve, een groot pluspunt van haar deelname aan het programma. Op 19 oktober brachten twee beleidsmedewerkers van het ministerie van VWS een werkbezoek aan de woonzorgboerderij in Woudenberg.

Lees meer over het werkbezoek:

Carla de Kievid: ‘Als kleine organisatie willen wij onze stem laten horen’

Werkbezoek VWS Moriahoeve

Zorgkantoor DSW: 'Datagedreven werken staat hoog op onze agenda, KIK-V geeft daar een boost aan’

Als ketenpartij in het KIK-V-programma moeten zorgkantoren hun gegevensuitvraag gaan stroomlijnen. Tegelijkertijd hebben ze er baat bij als de data van de door hen gecontracteerde zorgaanbieders van goede kwaliteit zijn. Daarom was Daan van Assen, beleidsmedewerker bij Zorgkantoor DSW, graag bereid om tijdens een regionale KIK-V-startbijeenkomst aan zorgaanbieders uit te leggen welke voordelen DSW in het programma ziet.

Lees hier welke voordelen Daan in KIK-V ziet:

Van Assen (Zorgkantoor DSW): ‘Datagedreven werken staat hoog op onze agenda, KIK-V geeft daar een boost aan’

Daan van Assen

6 december informatiebijeenkomst over de implementatie afsprakenset KIK-V

Op maandag 6 december vindt een nieuwe informatiebijeenkomst plaats. Zorgaanbieders die al deelnemen aan KIK-V vertellen hierin over hun ervaringen. Zo hoort u van uw vakcollega’s wat KIK-V betekent in de dagelijkse praktijk, in het werkproces en wat het oplevert. Adviseurs van KIK-V lichten het programma en de implementatiestappen toe. De bijeenkomst is voor onder andere beleidsadviseurs, ICT-medewerkers en controllers interessant. Aanmelden kan via onderstaande link:

Starten met KIK-V | Informatiebijeenkomst over de implementatie afsprakenset KIK-V

KIK-V online bijeenkomst

KIK-V LinkedIn

Niets meer missen van KIK-V? Volg KIK-V op LinkedIn voor updates en de laatste ontwikkelingen rondom het programma.