Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V juni 2022 | nummer 3

Welkom in de derde editie van de nieuwsbrief KIK-V in 2022! In deze nieuwsbrief vind je onder meer de nieuwe uitlegvideo over het Afsprakenstelsel en een oproep om je aan te melden voor de praktijktoetsen van de nieuwe (concept)uitwisselprofielen. Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief het rapport over de vergelijking tussen de programma's KIK-V en InZicht. 

Vragen? Stel ze via ons contactformulier

Video afsprakenstelsel

De KIK-V-manier van werken, waarbij gegevens bij de bronhouder blijven en alleen met gevalideerde vragen opgehaald kunnen worden, levert nog vaak vragen op.  Om antwoord te geven op deze vragen is er een uitlegvideo gemaakt.

Bekijk de video hier:

Nieuwe uitlegvideo over Afsprakenset KIK-V

Uitlegvideo Afsprakenset KIK-V

Praktijktoetsen KIK-V: doe mee!

Samen met diverse ketenpartijen heeft KIK-V de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe uitwisselprofielen. Voorafgaand aan het opleveren van de profielen toetsen we iedere conceptversie in de praktijk. In de komende weken starten we met een reeks nieuwe praktijktoetsen. We hebben jouw hulp nodig bij het beoordelen van de conceptprofielen in dagelijkse praktijk. 

Lees hier wat de toetsen inhouden en meld je direct aan:

Praktijktoetsen KIK-V: doe mee!

Praktijktoetsen: Doe mee
Beeld: xMaarten

Vergelijking KIK-V en InZicht

Net als KIK-V wordt binnen programma InZicht gewerkt aan het efficiënt en consistent uitwisselen van gegevens in de (langdurige) zorg. De twee programma’s hebben een andere invalshoek, maar ze hebben ook interessante overeenkomsten. Daarom is er een vergelijking gemaakt van de twee programma's, in het rapport 'Vergelijking InZicht en KIK-V' is zorgvuldig in kaart gebracht op welke onderdelen de programma’s InZicht en KIK-V elkaar overlappen. 

Download het rapport 'Vergelijking InZicht en KIK-V' hier:

Overlap KIK-V en InZicht: op naar meer efficiëntie en samenhang

Vergelijking InZicht en KIK-V
Beeld: Sketchy Business

Startbijeenkomst kennissessies: 13 juni

Op 13 juni vindt er weer een startbijeenkomst van de kennissessies plaats. Dit is de eerste bijeenkomst van een reeks kennissessies die bedoeld zijn om jouw organisatie te ondersteunen bij de implementatie van KIK-V.  Tijdens deze bijeenkomsten nemen onze implementatie-adviseurs je mee in de verschillende implementatiestappen. 

Meld je gauw aan:

Startbijeenkomst kennissessies voor zorgaanbieders