Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V april 2023 | nummer 4

Welkom in de nieuwsbrief van KIK-V! In deze nieuwsbrief lees je hoe koploper Kloek als kleine organisatie een voordeel heeft bij het implementeren van KIK-V. Een interview met "bemoeial en tegendenker" Johan Ulenkate laat zien hoe VWS naar KIK-V kijkt.

Wil je een vliegende start maken en aan de slag met KIK-V? Meld je aan voor de reeks van vier kennissessies. Moet je KIK-V eerst nog beter leren kennen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over implementatie van de Afsprakenset.

Vragen? Stel ze via ons contactformulier.

Zo pakt deze koploper het aan

Kloek richt zich op kleinschalig en zelfstandig wonen. De organisatie kwam tot stand toen Martin van de Graaf na een loopbaan bij de politie en als beveiliger, in 2018 een nieuw carrièrepad in sloeg. “Voor mensen met alleen AOW en dementie is er nauwelijks keus in zorgaanbod. Ik wil met Kloek het verschil maken.” Hij besloot in december 2022 om als koploper deel te nemen aan het programma KIK-V. Ook nam hij zelf plaats in het implementatieteam.

Lees hier de ervaring van deze koploper:

Klein en kordaat: Kloek doet zijn naam eer aan

Koplopers delen hun kennis en ervaring: Kloek

Reeks kennissessies voor zorgaanbieders

Startbijeenkomst (online): maandag 8 mei 13:00 - 14:30

Heeft jouw organisatie besloten te starten met KIK-V en ben jij hierbij betrokken als bijvoorbeeld kwaliteitsadviseur, applicatiebeheerder of controller? KIK-V en andere zorgaanbieders helpen je bij de implementatie in een reeks van vier kennissessies. Tussen de bijeenkomsten ga je in je eigen organisatie aan de slag met de opgedane kennis uit de sessies.

Deelname is kosteloos en inschrijven kan nog via infokikv@zinl.nl.

Lees hier meer:

KIK-V bijeenkomsten (1)

Informatiebijeenkomst implementatie Afsprakenset 

Maandag 1 juni 13:00 - 14:30 (online)

Weet je nog niet wat KIK-V voor jouw organisatie kan betekenen? Adviseurs van KIK-V vertellen over het programma en de huidige ontwikkelingen. Daarnaast krijg je meer informatie over welke stappen je kunt zetten richting implementatie. Ook kun je vragen stellen. Deze bijeenkomst is voor o.a. beleidsadviseurs, HR-medewerkers, ICT-medewerkers en controllers.

Meld je hier aan:

Beleidsadviseur Johan Ulenkate (VWS) over KIK-V

Hij noemt zichzelf een bemoeial en tegendenker. Ruim twintig jaar is Johan Ulenkate beleidsadviseur binnen de directie Langdurige Zorg van VWS. Hij werkt voornamelijk aan projecten op het gebied van gegevensuitwisseling en gelooft in KIK-V. Tegelijk ziet hij er kritisch op toe dat het programma trouw blijft aan de oorspronkelijke uitgangspunten. “We doen het voor de warme kant: voor de mensen die in het zorgproces zitten, en voor de burger.”

Lees hier het hele interview:

De rol van VWS binnen KIK-V? Beleidsadviseur Johan Ulenkate schetst een beeld