Je ziet een jonge vrouw en oudere dame samen kijken naar een telefoon. Ze lachen. De jonge dame helpt de oudere dame waarschijnlijk met haar telefoon.
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V maart 2023 | nummer 3

Welkom in de nieuwsbrief van KIK-V! In deze nieuwsbrief lees je hoe regionale samenwerking kan helpen bij de uitrol van KIK-V in de VVT-sector. Vier kleine VVT-organisaties zijn samen koploper in regio Haaglanden en delen hun ervaring. In een interview met KwadrantGroep over regionale samenwerking komt ook de koppeling van KIK-V met InZicht aan bod.

Wil je een vliegende start maken en aan de slag met KIK-V? Meld je aan voor de reeks kennissessies, die start op 20 maart.

Vragen? Stel ze via ons contactformulier.

Zo pakt deze koploper het aan

Vier kleine VVT-organisaties in regio Haaglanden werken samen aan de implementatie van KIK-V. En met succes. In een vlot tempo brengen ze hun data op orde en treffen ze alle voorbereidingen voor het geautomatiseerd uitwisselen van gegevens. Als samenwerkingsverband zijn ze een van de veertig KIK-V-koplopers. Guus Brinkel, ICT-consultant en projectleider, vertelt over de voortvarende KIK-V-uitrol van het samenwerkingsverband in Regio Haaglanden.

Lees hier de ervaring van deze koploper:

Geautomatiseerd gegevens uitwisselen? Zo pakken vier huizen in regio Haaglanden het aan

Koploper Haaglanden

Reeks kennissessies voor zorgaanbieders (start: 20 maart)

Heeft jouw organisatie besloten te starten met KIK-V en ben jij hierbij betrokken als bijvoorbeeld kwaliteitsadviseur, applicatiebeheerder van het HR-systeem of controller? KIK-V en andere zorgaanbieders helpen je bij de implementatie in een reeks van vier kennissessies. Tussen de bijeenkomsten ga je in je eigen organisatie aan de slag met de opgedane kennis uit de sessies.

Deelname is kosteloos en inschrijven kan nog via infokikv@zinl.nl.

De online startbijeenkomst is op maandag 20 maart 13:00 - 14:30.

Lees hier meer over de kennissessies:

Startbijeenkomst kennissessie voor zorgaanbieders

KIK-V online bijeenkomst

Peter Doorlag (KwadrantGroep) over de noodzaak van regionale samenwerking

Peter Doorlag is chief information officer bij KwadrantGroep in Friesland. Hij volgt met veel interesse de digitalisering van de zorg. “KIK-V gaat ons helpen bij de grote vraagstukken van dit moment. We zullen echt anders moeten gaan werken, ook op het gebied van gegevensuitwisseling.”

Lees hier het hele interview:

Digitalisering in de zorg vraagt om regionale samenwerking

Interview KwadrantGroep