Verpleeghuiszorg
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V maart 2024 | nummer 3

Welkom in de nieuwsbrief van KIK-V! In deze bomvolle nieuwsbrief lees je onder meer dat KIK-V een prominente plek krijgt in het implementatieplan van het Generiek Kompas. Ook lees je over alle ontwikkelingen rondom de uitwisselprofielen voor 2024. Daarnaast komt er een grote bijeenkomst aan voor alle aanbieders in de verpleeghuiszorg. Wil je weten waarom jij dat niet wil missen? Lees dan verder!

Doe mee met KIK-V

Of jouw zorgorganisatie in de verpleeghuiszorg nu klein of groot is? Al grote stappen heeft gemaakt in digitale gegevensuitwisseling of pas net begint? Dat maakt niet uit. Op 28 mei ontdek jij in Amersfoort wat je kunt bereiken met KIK-V. Zorgaanbieders Attent Zorg en Behandeling, Zorggroep Apeldoorn en Zorggroep Sint Maarten vertellen over hun resultaten, inspanningen en inzichten naar aanleiding van de implementatie van KIK-V. DaaS-leveranciers staan op de doorlopende informatiemarkt en denken graag mee hoe ze jullie kunnen ondersteunen.

Ook het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vertellen over hun zienswijze op werken met KIK-V. De bijeenkomst is voor alle aanbieders in de verpleeghuiszorg, die interesse hebben om met de KIK-V werkwijze aan de slag te gaan. Dus ben jíj bestuurder, informatiemanager, beleidsmedewerker, controller, applicatiebeheerder of op welke manier dan ook betrokken bij digitale gegevensuitwisseling? Doe mee op 28 mei! In april wordt het definitieve programma bekendgemaakt. Meld je hier aan voor de bijeenkomst. 

28 mei

KIK-V krijgt plek in het implementatieplan van het Generiek Kompas

Eind 2023 is het Generiek kompas ‘Samen werken aan kwaliteit van bestaan’ aangeboden aan het Zorginstituut. Het Generiek kompas kan nog niet worden opgenomen in het Register vanwege het ontbreken van het implementatieplan. De Kwaliteitsraad heeft de betrokken partijen de opdracht gegeven om KIK-V een plek in het implementatieplan te geven. Deze opdracht betekent dat KIK-V in het implementatieplan van het Generiek Kompas een prominente plek krijgt. Gegevensuitwisseling tussen partijen kan plaatsvinden op de KIK-V werkwijze.

KIK-V krijgt plek in het implementatieplan van het Generiek Kompas

KIK-V krijgt plek in het implementatieplan van het Generiek Kompas

Uitwisselprofielen 2024

KIK-V is volop in ontwikkeling. Komend jaar halen we nóg meer uit onze data. Lees meer over de ontwikkelingen rondom de uitwisselprofielen voor 2024.  

Uitwisselprofielen 2024

Ontwikkelingen uitwisselprofielen 2024

KIK-V in het Zorginstituut magazine: "Koplopers gestart met implementatie KIK-V-methode"

Het programma KIK-V is inmiddels een begrip in de verpleeg huiszorg en gaat de implementatiefase in. Teun Koldeweij, datascientist bij ouderenorganisatie Marga Klompé, en Bastiaan van Houselt, manager Finance & Control bij Zorggroep Apeldoorn, implementeren de werkwijze in hun organisaties en zijn enthousiast over de impact. Niet gek dus dat uitbreiding naar de ggz, de gehandicaptenzorg en de volledige VVT wordt verkend.

Lees het volledige artikel via de link hieronder.

Artikel Zorginstituut Magazine maart 2024: Koplopers gestart met implementatie KIK-V-methode

Illustratie magazine Zorginstituut 2024
Beeld: Michel Henry

KIK-V op Zorg & ICT

Ook dit jaar is KIK-V te vinden op de Zorg & ICT beurs van 9 t/m 11 april. Dit keer staan wij op het databeschikbaarheidsplein van het Zorginstituut Nederland, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NEN, Nictiz, VZVZ en MedMij. Bezoek ook de theatersessie "KIK-V en eOverdracht: Regionale invulling van het netwerkperspectief in Friesland"! 

Alle zorgorganisaties staan voor de uitdaging om de digitale opgave uit het IZA te vertalen naar de praktijk. Een inspirerend voorbeeld vind je in regio Friesland. Kom meer te weten over hoe de Friese organisaties de programma’s KIK-V en eOverdracht inzetten om uitvoering te geven aan de digitaliseringsdoelstellingen, de eigen datahuishouding en datakwaliteit te optimaliseren en gegevens uit te wisselen.

KIK-V en eOverdracht: Regionale invulling van het netwerkperspectief in Friesland

KIK-V op Zorg & ICT